Voor de handige (computer) knutselaar is het natuurlijk ontzettend leuk om een eigen design aan te leveren. Dat kan natuurlijk!
Echter, zijn er een aantal dingen waar rekening mee gehouden dient te worden bij het ontwerpen van de fotostrips.

Met deze walkthrough proberen we zo goed mogelijk uit te leggen aan wat de fotostrip moet voldoen!

Een aantal punten:

Gebruik s.v.p. professionele software!

Veelal komen we ontwerpen tegen die bijvoorbeeld met Canva zijn gemaakt. Veel van de elementen in Canva zijn zo opgebouwd dat ze van lage kwaliteit zijn. Ook de export mogelijkheden zijn beperkt, Canva slaat alle ontwerpen ‘plat’ zodat de elementen niet meer los te gebruiken zijn.
Omdat de prints haarscherp zijn, en daarbij ook de fotostrip bestanden kunnen worden gemaild naar de gasten, is het zonde als de foto’s scherp zijn, maar je op het kader de pixels kan tellen met het blote oog…

Adobe programma’s zijn het beste om te gebruiken.
Bij voorkeur Illustrator, met vectoren in plaats van pixels.

Zorg voor voldoende marges!

De printer snijdt vanuit een ansichtkaart formaat (10×15 cm) de strips naar een 5×15 cm formaat. De exacte snijlijn is vaak gelijk, maar het kan voorkomen dat het een millimeter verschilt. Het is daarom verstandig om een kleine marge te houden aan de linker- en rechterkant.

Meestal is een marge van 2 mm voldoende. Uiteraard kan je wel bijvoorbeeld een lijn gebruiken die doorloopt van links naar rechts, dat maakt voor de snijlijn niet uit!

Losse elementen!

Het werkt het prettigste als er losse elementen gebruikt worden in het design, zodat, indien nodig, er nog wat verschoven kan worden.

Ook is het van belang de lettertypes mee aan te leveren, of de optie “letteromtrekken maken” te gebruiken voordat het bestand wordt opgestuurd.

Indien er gekoppelde bestanden zijn, deze uiteraard ook meesturen.

Formaten fotostrips

De fotostrips zijn 2×6 inch, oftewel 600 x 1800 pixels.

De foto’s uit de camera zijn ideaal op het formaat 125,25 x 79,75 pixels op de fotostrip. Met dit formaat is er geen verlies op de sensor van de camera. Indien de foto’s hoger/smaller worden, krijg je een cropfactor op de foto’s. Een deel van de zijkanten zal dan wegvallen.

De eventuele omlijning van foto’s s.v.p. minimaal 0,75 pt.

(templates onderaan de pagina)

Exporteren van de fotostrips

Als het ruwe ontwerpbestand naar ons wordt opgestuurd zijn we hier het meest bij mee, zelf exporteren kan natuurlijk ook. Het eindformaat moet voor alle bestanden 600×1800 pixels zijn op 300 DPI.

De achtergrond dient in JPG te worden geëxporteerd, in RGB kleurinstellingen.
De overlay dient in PNG te worden geëxporteerd met transparante achtergrond, in RGB kleurinstellingen.
De monitor achtergrond mag in JPG in CMYK of RGB kleurinstellingen. Formaat ca. 2164 x 1285 op 300 DPI.

Opbouw van de fotostrips

De fotostrips worden in 3 lagen ingevoerd in de photobooth software.

De achtergrond als eerste, daarna komen de foto’s welke gemaakt worden op het event, daarna de eventuele overlay over de foto’s heen.

In het voorbeeld is te zien dat de bloemen in de rechter bovenhoek net iets over de foto heen komen, daarvoor is dit element meegenomen in de PNG met transparante achtergrond.

Aanleveren

Aanleveren kan bijvoorbeeld via wetransfer, naar info@diablophotos.com

Vermeld a.u.b. bij het bestand om welk evenement het gaat!