Een professionele trouwfotograaf zorgt ervoor dat uw bruiloft naar uw wensen vastgelegd wordt. Maar er zijn echter ook omstandigheden waar de fotograaf geen enkele controle over heeft, maar die wel van invloed zijn op de kwaliteit van de foto’s. Over enkele van deze omstandigheden heeft u wel invloed. Daarom een aantal tips voor u, zodat de fotograaf prachtige trouwfoto’s kunt maken.

Tip 1: Laat de fotograaf doen waar hij/zij goed in is
Belemmer de fotograaf niet in dienst creativteit door van te voren vast te leggen welke foto’s u allemaal zou willen en hoe deze gemaakt moeten worden. Iedereen kan een foto maken, maar de professionele fotograaf heeft creatief inzicht, timing en geeft begeleiding. Afspraken over de stijl van de foto’s maakt u natuurlijk wel.

Tip 2: Let op de locatie
Vindt de ceremonie buitendeurs plaats, houdt er dan rekening mee dat de locatie niet openlijk in de brandende zon ligt en de ceremonie niet op het heetst van de dag plaats vindt. De foto’s zullen mooier worden als de locatie een beetje schaduw heeft.

Tip 3: Dezelfde fotograaf voor verlovingsceremonie
Als u voor de verloving ook een ceremonie heeft en daar foto’s van wilt laten maken, dan kunt u het beste dezelfde fotograaf inhuren als voor de bruiloft zelf. De fotograaf zal bekend zijn met u en met de manier waarop u voor de camera reageert.

Tip 4: Plan voldoende tijd voor uw fotosessie
Een professionele trouwfotograaf zal snel fotosessies kunnen maken, maar plan wel voldoende tijd. Een fotograaf kan geen wonderen verrichten als er maar 15 minuten voor wordt uitgetrokken.

Tip 5: Visagie is een belangrijk onderdeel van de trouwfotoreportage
Huur een professionele kapster en visagiste in om er zo goed mogelijk uit te zien op uw bruiloft. Geef van te voren uw wensen door en laat u alvast stylen zoals u er op uw bruiloft uit wil zien. Zo komt u op de dag van de bruiloft niet voor verrassingen te staan. Met de juiste make-up en het juiste kapsel zult u zich mooi en zelfverzekerd voelen. Dit komt weer tot uiting op de foto. Zorg er tevens voor dat u de dag voor de bruiloft voldoende rust en op de dag zelf genoeg eet en drinkt.

Tip 6: Wees uzelf
Het werk van de fotograaf is om jou vast te leggen, maar als u zich anders voordoet voor de camera dan zal u met het eindresultaat niet tevreden zijn.

Tip 7: Genieten!
Vergeet vooral niet te genieten. Een bruiloft is een belangrijke en speciale dag. Als uw geniet zal dit te zien zijn in uw houding op de foto’s.