Om te beginnen maak ik altijd graag (ruim van tevoren) een afspraak om de fotografie opdracht door te spreken. Bij kleine opdrachten kan dit telefonisch, echter bij bruiloften en grotere opdrachten vind ik het fijn om de mensen even te ontmoeten. Zo krijg je direct een indruk van elkaar en weet iedereen wat ze kunnen verwachten.

Tijdens een gesprek nemen we onder andere de volgende punten door:

  • Gegevens van de opdrachtgever(s)
  • Datum en aanvang van de opdracht
  • Dagindeling (wanneer op welke plek?)
  • Wensen qua fotografie (geposeerd, spontaan, beide)
  • Speciale nabewerking (zwart-wit, creamtone, sepia etc.)
  • Fotoboek/album

 

Voorbeeld bruiloft:

Op de dag zelf zal de fotograaf enige tijd van tevoren aanwezig zijn op de afgesproken plaats. Indien dit is afgesproken, bij de bruid thuis om foto’s te maken van het vastmaken van de jurk, de make-up/visagie en kapsel. Eventuele familieleden en bruidsmeisjes kunnen alvast geportretteerd worden.

Vervolgens rijdt de fotograaf naar de bruidegom. Hier worden ook foto’s gemaakt van het aankleden, de (vast wel aanwezige)spanningen die de dag met zich mee brengt, ook de aanwezigen familieleden en eventueel de trouwauto.

Wanneer de bruidegom vertrekt met de trouwauto om de bruid op te halen, zal de fotograaf voor de trouwauto uitrijden, zodat de fotograaf klaar staat tijdens de aankomst van de trouwauto. Het aanbellen van de bruidegom bij het huis van de bruid wordt vastgelegd en de eerste indruk bij het zien van elkaar mag natuurlijk niet ontbreken.
Vervolgens gaan bruid en bruidegom met de trouwauto naar een fotoshoot locatie. De fotograaf rijdt met zijn eigen auto achter de trouwauto aan. De fotoshoot op locatie duurt meestal 1 tot 2 uur, afhankelijk van de wensen van het bruidspaar.

Na de fotoshoot gaan de bruid en bruidegom in de trouwauto naar de plaats waar de ceremonie voltrokken wordt. De fotograaf rijdt voor de trouwauto uit en zal klaar staan wanneer de trouwauto de plek van de ceremonie (natuurlijk verwelkomd door familie en vrienden) bereikt. De fotograaf legt dit allemaal vast.

Tijdens de ceremonie zal de fotograaf rondlopen in de zaal om de mooiste foto’s te kunnen nemen. Bij donkere zalen zal er voornamelijk geflitst worden bij het maken van de foto’s.

Wanneer de ceremonie is voltrokken zullen er foto’s gemaakt worden van de bruid, bruidegom, familie, vrienden en gasten. Over het algemeen is er bij een trouwlocatie een mooie plek om deze foto’s te maken. De ceremoniemeester zal de mensen laten weten wanneer zij op de foto moeten en met wie.

Na de ceremonie en foto’s van het getrouwde stel met familie etc., zl de receptie beginnen. De fotograaf maakt foto’s van het aansnijden van de taart, eventueel cadeaus welke gegeven worden aan het bruidspaar en wordt de omgeving van de receptie natuurlijk niet vergeten. Het aankleden van een trouwlocatie brengt mooie details met zich mee!

Wanneer de receptie is afgelopen komt het feest. De fotograaf kan bij het feest aanwezig zijn. De apparatuur van de fotograaf is van dusdanig goede kwaliteit, dat ook in donkere situaties (avond) prima foto’s gemaakt kunnen worden. De feest foto’s geven meestal een vrolijke toevoeging aan een fotoalbum.